Logga in

Ansökningsblanketter

På den här sidan kan du ladda ner ansökningsblanketter för medlemskap, auktorisation och användande av logotyp.

Auktorisationskrav

För att du ska bli auktoriserad företagsmäklare enligt SFR:s nya kvalitetsstandard krävs följande: 

  • Fullt genomgången utbildning med godkända examinationer i SFR:s auktorisationsprogram. Efter utbildningen ska en ansökan om auktorisation göras. 
  • Högskole- eller likvärdig utbildning med bland annat företagsekonomi och civilrätt.
  • Tre års dokumenterad erfarenhet av företagsmäkleri.
  • Minst tre redovisade förmedlingsuppdrag.
  • Professionsanvarsförsäkring på minst 5 miljoner kronor.
  • Godkänt kreditvärdighetsintyg.
  • Godkänt medlemskap i SFR.

Individuell bedömning av auktorisationskrav och utbildningsbehov

Om du genomfört jämförbara kurser hos annan utbildare kan SFR:s styrelse göra en individuell bedömning av auktorisationskraven för dig och fastställa vilka modulsteg inom SFR:s auktorisationsprogram som du måste genomföra för att kunna bli auktoriserad. Skriv ett mejl till styrelsen och berätta vilka utbildningar som du har genomfört och be om en individuell bedömning och utbildningsplan för auktorisation.

Observera att även om du inte behöver genomföra vissa av utbildningsavsnitten/Modulerna, så måste du ändå skriva och få godkänt på samtliga modulstegs examensprov för att kunna bli auktoriserad. Efter godkända examina ska en ansökan om auktorisation göras.

Målet är även att från och med hösten 2022 kunna erbjuda möjligheten till validering av nödvändiga mäklarkunskaper, utan utbildningskrav, genom ett komplett examensprov som omfattar samtliga utbildningsavsnitt/Moduler i auktorisationsprogrammet.

Du beställer en examination genom att skriva till info@sfrmaklare.se och ange vilken/vilka Modulsteg som du vill skriva. Varje Modulexamination kostar 1000 kr, exkl. moms, att genomföra. Går du någon av utbildningar ingår examinationen i kursens pris. Efter betalning får du testet mejlat till dig. 

Klicka på länkarna nedan för att ladda ned och fylla i blanketterna:

Fyll i ansökan och skicka den tillsammans med bifogade bilagor med e-post till info@sfrmaklare.se samt i original per post till: SFR, Industrigatan 6, 195 60 Arlandastad.

Ansökningsavgift utgår med 200 kronor.

Förlängning och förnyelse av auktorisation

SFR:s företagsmäklarauktorisation beviljas under en tid av 4 år i taget. Vid förlängning och förnyelse av auktorisation krävs att du är fortsatt aktiv som företagsmäklare. Du kommer också att bli intervjuad om ditt arbete av SFR:s styrelserepresentanter, vilket sker digitalt. För auktorisation krävs även att du har ett aktivt medlemskap i SFR och uppfyller förbundets krav på kreditvärdighet. Förbundet förbehåller sig rätten att ta en UC vid ansökan om förnyelse och förlängning. Beslut om godkännande av auktorisation sker kvartalsvis på ordinarie styrelsemöten och meddelas därefter via mejl till den sökande.

Årskostnad SFR medlemskap

Årskostnaden för ett medlemskap i servicebolaget är 2200 kronor per år samt 100 kronor för medlemskap i förbundet.

Frågor & svar om auktorisationsprogrammet

Klicka här för att få svar på de vanligaste frågorna om utbildningen, som t.ex. vad som gäller för dig som har en auktorisation sedan tidigare eller som har lång erfarenhet av företagsmäkleri. 

Utvecklad av Webdom
/