Logga in

Nyheter

Inget skadeståndsansvar för företagsmäklare i färsk hovrättsdom
26 juni 2023
I maj 2023 avgjorde hovrätten ett mål i vilket en företagsmäklare och dennes företag stämts av en uppdragsgivare på skadestånd om 11 mkr för bl.a. påstådd underlåtenhet att undersöka köparens betalningsförmåga och för att ha upprättat ett oförmånligt överlåtelseavtal. Hovrätten konstaterade dock att företagsmäklaren inte hade ett personligt ansvar i uppdraget, att tillräckliga undersökningar av köparen hade vidtagits och att det oförmånliga uppdraget inte hade initierats av mäklaren. Något skadeståndsansvar förelåg inte.

Bakgrund

Ett företagsmäklarbolag fick av ett ägarbolag (”Uppdragsgivaren”) i uppdrag att förmedla aktierna i ett dotterbolag (”Målbolaget”). Arbetet resulterade i att företagsmäklaren anvisade en köpare, varefter ett överlåtelseavtal tecknades mellan Uppdragsgivaren och köparen. I enlighet med aktieöverlåtelseavtalet tog köparen över som VD i Målbolaget från och med tillträdet vilket ...

Läs vidare →
Ta steg 3 i auktorisationsprogrammet den 19 oktober
25 juni 2023
Torsdag den 19 oktober 2023 har du möjlighet att ta steg 3 i SFR:s auktorisationsprogram, Modul 3. Det är en heldagskurs där du bland annat lär dig att marknadsföra objekt på ett framgångsrikt sätt och skriva olika typer av avtal.

Modul 3 fokuserar på marknadsföring av objekt, försäljningsprocessen och avtalsskrivning. Du lär dig bland annat hur du skapar säljande presentationsmaterial, hittar och bearbetar potentiella köpare, gör avslut och skriver köpekontrakt. Under dagen går vi också igenom hur uppdragsavtal och överlåtelsehandlingar för bland annat aktier, inkråm och fastigheter utformas.

...
Läs vidare →
Hög stämning på Företagsmäklardagen 2023
12 maj 2023
Att Företagsmäklardagen är här för att stanna råder det ingen tvekan om. Årets event genomfördes torsdag den 11 maj och bjöd på mycket kunskap, inspiration, god mat och livligt bubbel på Södra Teaterns soldränkta Champagneterrass.

Det är andra året i rad som den nya mötesplatsen i transaktions- och företagsmäklarbranschen, Företagsmäklardagen, äger rum. Även i år arrangerades eventet i Södra Teaterns Champagnebar och liksom fjolårets premiär sammanföll även detta event med årets första riktigt varma sommarkväll. SFR passade också på att hålla sin årsstämma under ...

Läs vidare →
SFR:s ordförande om marknadsläget i DI
4 april 2023
SFR:s ordförande Johan Sandberg berättar i Dagens Industri hur marknaden för företagstransaktioner utvecklats under den senaste tiden då stigande räntor, inflation och bankkriser prytt löpsedlarna. Han ger också den som funderar på att sälja sitt företag fyra frågor att besvara.

Enligt Johan Sandberg har den makroekonomiska turbulensen bromsat in marknaden för företagstransaktioner, men det handlar om en relativt mjuk inbromsning. Det görs fortfarande mycket affärer inom framför allt små och medelstora onoterade entreprenörsbolag. Den stora skillnaden mot rekordåren 2021 och 2022 är att det tar längre tid att sälja ett ...

Läs vidare →
Gå steg två i auktorisationsprogrammet den 11 maj!
29 mars 2023
Den 11 maj har du möjlighet att ta det andra steget, Modul 2, i SFR:s auktorisationsprogram. Detta är en halvdagskurs och genomförs samma dag som Företagsmäklardagen och SFR:s årsstämma. Det ger dig möjlighet att delta på utbildningen, stämman och kvällseventet under samma dag.

Det spelar ingen roll vilken ordning du genomför de olika utbildningsstegen i auktorisationsprogrammet. Du väljer själv den ordning som passar dig bäst.

Företagsvärdering och prismekanismer

Modul 2 fokuserar på företagsvärdering, prismekanismer och finansiella frågeställningar samt fallgropar vid olika modellval och situationer. Du lär dig bland annat ...

Läs vidare →
Välkommen till Företagsmäklardagen 11 maj 2023!
1 mars 2023
Torsdag den 11 maj är det dags för årets viktigaste event Företagsmäklardagen och vi hoppas såklart att du kan komma! Det är här du får möjlighet att under trevliga former träffa dina branschkollegor, få inspiration och utbyta erfarenheter.

Modul 2, årsstämma och mötesevent samma dag

Eventet startar kl 17:15 på Södra Teaterns Champagneterrass, med utsikt över Gamla stan och Stockholms inlopp, och bjuder på bubbel, inspirerande föredrag, spännande diskussioner och en middagsbuffé. Under eftermiddagen kommer även kursen Modul 2 i SFR:s auktorisationsprogram och förbundets årsstämma ...

Läs vidare →
Utvecklad av Webdom
/